Всички статии

 

 

Обратно към блога

Преход към зимно часово време

режим на бебето Oct 17, 2020
Преход към зимно часово време

Два пъти в годината сменяме часовниците си с 1 час напред или назад, в зависимост от сезона. Наближава преминаването към зимното часово време, което означава преместване на часовника с 1 час назад. За възрастен човек, който може лесно да контролира биологичния си часовник, това не би повлияло особено негативно, но за едно бебе/дете може и да бъде. Нека да видим има ли начин да се подготвите предварително и нужно ли е това.

Както с всяка промяна и при тази едва ли ще можете да предвидите с точност реакцията на детето си. Може да отделите цяла седмица за подготовка, но въпреки това детето отново да се събуди в 5:00 ч., вместо в 6:00 ч. А пък може и никакви мерки да не взимате и на детето да не му се отрази смяната на часа! 

 

Ето ви и няколко варианта за справяне с “проблема”:

 

Много родители се притесняват дали след смяната на часовника детето ще се събуди в 5:30 ч., ако обикновено се буди в 6:30 ч. Нормализирането на режима и сутрешното събуждане отнема 2-3 дни, като не се налага родителите да правят нещо конкретно за целта. Някои бебета са по-чувствителни и с тях трябва да се внимава повече. Ако ранните събуждания продължат, то ще трябва да помогнете на детето да нормализира режима си, като не започвате деня си преди 6:00 ч., а вместо това го приспивате, както при нощно събуждане. Ако детето заспива самостоятелно, то не е нужно да се намесвате дори! То знае как да заспи отново без чужда помощ, стига да е пълна тъмнина в стаята и да му дадете възможност да заспи.

В този блог пост ще откриете съветите и за следващата промяна в часовника – преминаване към лятно часово време.

В случай, че не се справяте с режима през зимата не се колебайте да се свържете с мен и моя екип