Привет! Аз съм Йоана

 

Майка съм на Борис и Пирина, две диви малки деца, родени с разлика 18 месеца. Сертифицирах се като педиатричен консултант по детски сън в началото на 2020 година. Днес съм консултант на хиляди родители в България и по света, а до мен стои екип от професионалисти по детски сън.

 

 

​Предполагам се досещате откъде започна всичко? 

 


Да, и ние не спяхме. Дните минаваха хаотично, нямах представа нито кога ще се храни бебето, нито кога ще спи. Повтаряше се плач, кърмене, плач, трудно заспиване, друсане на една фитнес топка и така по цял ден.

А нощем? Нощите също бяха непредвидими - в най-добрите нощи сме имали само по 2 събуждания.

Първото ми дете имаше и тих рефлукс, който допринасяше за още по-трудно спане. Първите няколко месеца бяха толкова трудни, че в един момент бях на дъното психически и физически. Не виждах светлина в тунела и не знаех откъде да започна, за да подобря съня на бебето си.

 

Видях колко коварна може да бъде следродилната депресия и не пожелавам на никоя майка да преминава през това сама.

Щастлива съм, че в крайна сметка всичко дойде на мястото си! Преминах през толкова много трудности – свръхчувствително новородено, тих рефлукс, трудно заспиване, плач по цял ден, заспиване само на ръце/слинг/фитнес топка/кърмене, следродилна тревожност и депресия, за да науча толкова много за съня на бебетата! Беше ужасно трудно и имах нужда от много, много подкрепа! Някой да ми каже, от къде да започна, какво да променя първо и най-вече да ми даде подкрепа! Опита ми беше безценен и много важен. За себе си открих, че изпитвам огромно желание и страст да помагам на други майки с подобни проблеми. Имах нужда да споделям знанията си, да посочвам проблемите и да съпровождам родителите към по-добрия сън на детето им. Така реших да се сертифицирам като педиатричен консултант по детски сън и да създам “Мамо, спи ми се!”.

През 2020 година започнах сама, а днес заедно с мен са няколко майки, които работят индивидуално с родителите. За да покажем на родителите, че НЕ зъбите и коликите са причина за години недоспиване!

 

Екипът се състои от:

Десислава Турданова

Консултант по детски сън

Щастливо омъжена, майка на прекрасно момче. Предишна професия - богат опит като педагог в ранна детска възраст.

С появата на нашия син, освен прекрасните емоции, които дарява всяко едно малко бебе, ние се сблъскахме с най-често срещаните проблеми свързани с кърменето и съня. В нашия случай -  недостиг на кърма, кратки дневни дремки, много чести будения и будуване през нощта, което в началото мислехме за нормално, но умората започна да ни завладява.

След консултация се оказа, че нашият син е изключително зависим от режима си и бях изправена пред трудна ситуация – или да продължим с безсънните нощи за неопределен период от време или да навляза в материята и да взема нещата в свои ръце. Така се стигна до почти едногодишно обучение, практика и разучаване на всякакви сложни казуси, за да се сертифицирам като консултант по детски сън и да съм тясно специализирана по темата с режима на децата.

 

Лилия Иванова

Комуникира с родители и активно поддържа инстаграм профила @mamo.spi.mi.se

Майка на момиче на 2 години, графичен и уеб дизайнер по професия, автор на блога "Полезно за мама". Обича факта, че може да помага на родителите да намерят помощ за съня на децата си, защото за самата нея съня на детето и е приоритет. Става част от екипа в края на 2021-ва и често се замисля дали да не стане консултант по детски сън!