Привет! Аз съм Йоана

 

Майка съм на Борис и Пирина, две диви малки деца, родени с разлика 18 месеца. Сертифицирах се като педиатричен консултант по детски сън в началото на 2020 година. Днес съм консултант на хиляди родители в България и по света, а до мен стои екип от професионалисти по детски сън.

 

 
Video Poster Image

​Предполагам се досещате откъде започна всичко? 

 


Да, и ние не спяхме. Дните минаваха хаотично, нямах представа нито кога ще се храни бебето, нито кога ще спи. Повтаряше се плач, кърмене, плач, трудно заспиване, друсане на една фитнес топка и така по цял ден.

А нощем? Нощите също бяха непредвидими - в най-добрите нощи сме имали само по 2 събуждания.

Първото ми дете имаше и тих рефлукс, който допринасяше за още по-трудно спане. Първите няколко месеца бяха толкова трудни, че в един момент бях на дъното психически и физически. Не виждах светлина в тунела и не знаех откъде да започна, за да подобря съня на бебето си.

 

Видях колко коварна може да бъде следродилната депресия и не пожелавам на никоя майка да преминава през това сама.

Щастлива съм, че в крайна сметка всичко дойде на мястото си! Преминах през толкова много трудности – свръхчувствително новородено, тих рефлукс, трудно заспиване, плач по цял ден, заспиване само на ръце/слинг/фитнес топка/кърмене, следродилна тревожност и депресия, за да науча толкова много за съня на бебетата! Беше ужасно трудно и имах нужда от много, много подкрепа! Някой да ми каже, от къде да започна, какво да променя първо и най-вече да ми даде подкрепа! Опита ми беше безценен и много важен. За себе си открих, че изпитвам огромно желание и страст да помагам на други майки с подобни проблеми. Имах нужда да споделям знанията си, да посочвам проблемите и да съпровождам родителите към по-добрия сън на детето им. Така реших да се сертифицирам като педиатричен консултант по детски сън и да създам “Мамо, спи ми се!”.

През 2020 година започнах сама, а днес заедно с мен са няколко майки - консултанти по детски сън, които работят индивидуално с родителите. За да покажем, че НЕ зъбите и коликите са причина за години недоспиване!

Момичетата от екипа работят напълно еднакво с едни и същи методи, като разбира се всяка една си има своята индивидуалност. При нужда правим "кръгла маса" и заедно обсъждаме най-трудните случаи. За да са сигурни момичетата от екипа, че взимат правилни решения, коментираме подробно всеки случай, когато се налага.

 

Екипът се състои от:

Мими

Комуникира с родителите и активно поддържа инстаграм профила @mamo.spi.mi.se

"Казвам се Марина и живея в гр. Велико Търново. На 26г. съм и съм майка на едно мъничко, сладко момченце - Борил. Освен това съм и студентка във Великотърновския университет. Пътищата ни с Йоана се преплетоха съвсем случайно, в доста труден за мен период и съм щастлива, че точно тя ми подаде ръка!


Избрах да се занимавам в тази насока, тъй като темата със съня искрено ме вълнува. Тук имам чудесната възможност да получа доста опит, който би ми бил полезен наистина във всяка сфера на живота!


Аз съм дозата емпатия, търпение и разбиране, която е нужна на толкова много майки в днешно време! Когато преди 1 година родих сина си, се сблъсках с всеобщото разбиране, че „лесно майка не се става” и по трудния начин разбрах, че никой не слуша с охота перипетиите, които среща всяка една от нас. В мое лице ще срещнете приятел, който е там за Вас - готов да Ви помогне и подкрепи, а не укори! Пък било то дори само за няколко имейла."

 

Аделина Лотарова

Консултант по детски сън

От изключителна важност (дори и моя малка мисия) е майките да усетят, че в лицето на консултанта по детски сън те могат да открият не просто знания и решения на проблемите със съня на детето, но и емоционална подкрепа, човешка съпричастност.

Вярвам, че науката за съня, биологията, вашата лична история, нужди и предпочитания са ключът за добрия сън на всяко семейство. Като съпруга и майка на почти двугодишно момченце също съм преминала през трудния път на следродилна депресия, недоспиване и рязко превключване в ролята на родител, който има толкова много страхове от случващото се и от предстоящото неизвестно. Срещането на неразбиране от много хора около мен ме направи още по-мотивирана и целеустремена да премина през тези перипетии, да дам всичко от себе си и да получа знанията, които са ми нужни, за да помогна и на други майки като мен.

Сънят не е просто подобрение в настроението и задоволяване ма нуждите на детето. Сънят е подобряване на взаимоотношенията на цялото семейство.

Цветелина Димова

Консултант по детски сън

Казвам се Цветелина Димова, на 31 години. Майка на момченце на 3,5 г. и момиченце на 10 м., които са невероятна комбина от зори до мрак.  

Когато се роди първото, имах големи затруднения с неговия сън. Тогава все още нямаше консултанти по детски сън и на училищата за бременни тази тема изобщо не се засягаше. Нямах представа, че детето няма да може да заспи само, когато му се доспи и ще се нуждае от моята помощ, не знаех що е то интервал на будуване и всички останали термини, които в момента срещам ежедневно. Разбрах за професията случайно, от една публикация в инстаграм на американски консултант по детски сън, и още тогава знаех с какво точно искам да се занимавам в бъдеще, за да мога да помагам на семействата да имат по-спокойни дни и нощи.

Избрах да работя в екипа на "Мамо, спи ми се!", защото, за да се развиваш в работата си, е много важно да бъдеш заобиколен от професионалисти и хора, от които винаги има какво да научиш, а момичетата в екипа са точно такива. 

Най-голямо удовлетворение в работата си изпитвам, когато успявам да помогна на семействата да преминат бързо и лесно през различните предизвикателства свързани със съня на децата им. 

В свободното си време обичам да плувам, да чета или слушам книги. Разходките без определена цел и посока също са доста разтоварващи за мен.

 

Йорданка Кръстанова

Консултант по детски сън

Майка на едно прекрасно жизнерадостно момиченце. Разбира се, последствията не закъсняха и доведоха до трудни и дълги приспивания, с много будения плюс изместен режим. Дъщеря ми заспиваше късно вечерта и спеше до 10 сутринта. В онзи момент това ме устройваше, защото пасваше идеално на начина на живот, който водехме тогава. Съдбата си знае работата! Случайно или не, се натъкнах на професията "консултант по детски сън", която определено разпали интереса ми. Казах си “това е моето нещо”. В последствие това решение се оказа едно от най-добрите, които съм взимала, защото разбрах, че тези навици вредят на детето ми! От този ден нататък мисията ми е тази информация да стига до повече родители, за да не допускат същите грешки от незнание.

Video Poster Image

Десислава Турданова

Консултант по детски сън

Щастливо омъжена, майка на прекрасно момче. Предишна професия - богат опит като педагог в ранна детска възраст.

С появата на нашия син, освен прекрасните емоции, които дарява всяко едно малко бебе, ние се сблъскахме с най-често срещаните проблеми свързани с кърменето и съня. В нашия случай -  недостиг на кърма, кратки дневни дремки, много чести будения и будуване през нощта, което в началото мислехме за нормално, но умората започна да ни завладява.

След консултация се оказа, че нашият син е изключително зависим от режима си и бях изправена пред трудна ситуация – или да продължим с безсънните нощи за неопределен период от време или да навляза в материята и да взема нещата в свои ръце. Така се стигна до почти едногодишно обучение, практика и разучаване на всякакви сложни казуси, за да се сертифицирам като консултант по детски сън и да съм тясно специализирана по темата с режима на децата.

 

Video Poster Image

Ние можем да ти помогнем при всякакви проблеми със съня от раждането до 6-годишна възраст!

 

Запиши се за коучинг