Всички статии

 

 

Обратно към блога

Преход от 3 към 2 спанета

5-24 месеца режим на бебето Nov 19, 2021
Преход от 3 към 2 спанета

Ако четете този блог пост, вероятно имате проблем с режима, а бебето ви е на възраст 6-9 месеца.

Случва ли ви се да приспивате бебето трудно през деня и по-точно за третия сън?

Срещате ли съпротива от страна на бебето да заспива, ако до сега е заспивало лесно?

Напълно възможно е бебето да е готово за преход към режим с 2 спанета. Затова нека видим кои са сигналите за прехода:

Щом наближи моментът за преход, ще усетите, че режимът на бебето се разваля и това директно повлиява на нощния сън.

Преходът от 3 към 2 спанета е естествена промяна в режима на едно малко бебе. Не сте объркали нищо, не сте направили нищо грешно!

Някои бебета успяват доста добре да си покажат, че са готови за тази промяна и без намеса от мама, бебето успява да премине към новия си режим.

Но това далеч не е при всички деца. Повечето имат нужда от помощ. Нуждаят се от това мама да увеличи будуването, да ограничи дневния сън и да премахне последната дрямка за деня. Именно тази последна дрямка е причина за влошения режим и влошения нощен сън.

Ето какво ще е необходимо на да правите:

Преходът е много лесен, ако бебето е готово. Ако бебето показва, че може да издържи малко повече време будно. Ако бебето видимо не желае да заспива за трети сън.

Но ако сте избързали и погрешно премахнете третия сън, няма да имате никакъв успех. Дори ще усетите много сериозно влошаване на нощния сън – чести нощни събуждания, будуване от преумора, ранни ставания от преумора и кратки дремки със силен плач.

Затова изчакайте бебето да покаже сигналите за готовност и чак тогава действайте!

В случай, че не успявате да се справите с прехода, бебето показва, че е готово, но се лутате в режима, запишете се за дигиталния ми курс “Режимът на бебето” 3.0. С него ще успеете да изградите гъвкав режим от нулата, изцяло съобразен с индивидуалните нужди на бебето си.